top of page

KAKO INSTALIRATI ROBOTSKO KOSILNICO HUSQVARNA AUTOMOWER

Ste se tudi vi odločili, da se instaliranja robotske kosilnice Husqvarna Automower lotite sami?

Spodaj najdete vodič za enostavno instalacijo. Še zmeraj pa se lahko odločite in delo zaupate strokovnjaku. → želim strokovnjaka

Pred instalacijo, je potrebno opraviti pregled travnatih površin, ki jih želite kositi. Da bi zmanjšali nevarnost in možnosti zagozditev in poškodb kosilnice, morate s travnatih površin odstraniti kamenje, veje, orodje, igrače in podobne ovire.


1. Postavitev polnilne postaje Polnilno postajo postavimo centralno glede na površino, ki jo nameravamo kositi. Okoli polnilne postaje mora biti prostor. Polnilna postaja ne sme biti izpostavljena direktnemu soncu, namakalnim in zalivalnim sistemom. Priporočeno pa je, da je postavljena blizu električne vtičnice.


2. Polnjenje baterije

Ko smo namestili polnilno postajo, je čas za polnjenje robotske kosilnice. Robotsko kosilnico postavimo v polnilno postajo.

Polnjenje robotske kosilnice s prazno baterijo traja 80-100 minut.




3. Polaganje mejne žice

Mejno žico položimo ob robovih travnatih površin, ki jih bo kosila robotska kosilnica. Enostavno jo položimo na travo in pritrdite s posebnimi klini, ki jih dobite z nakupom instalacijskega seta. Robotska kosilnica bo na ta način vedela kje so njene meje. Okoli gredic in grmovja naredimo "otoke", da kosilnica ne bo zadevala v njih. Strokovnjaki imamo za polaganje žice poseben stroj, ki žico vkoplje v zemljo in tako ni moteča.



4. Polaganje vodilne žice Namen vodilne žice je zapeljati Husqvarna Automower® nazaj v polnilno postajo vedno, ko je to potrebno. En konec vodilne žice priključimo na polnilno postajo, drug konec speljemo čez vrt na najbolj oddaljen konec vrta in ga tam priključimo na mejno žico tako, da jo bo robotska kosilnica enostavno našla. Obe žici, mejno in vodilno priključimo na polnilno postajo.




5. Zagon Vključimo robotsko kosilnico Husqvarna Automower®, izberemo štiri mestno pin kodo, nastavimo višino košnje in čas košnje. Robotska kosilnica bo iz polnilne postaje zapeljala, ko bo napolnjena.








16 views0 comments

Recent Posts

See All

SOLEA

bottom of page