top of page

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine https://www.tesner.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine https://www.tesner.si  (v nadaljevanju “spletna trgovina tesner.si”), ki jo upravlja Tera park d.o.o., Šentpavel 21, 1261 Ljubljana - Dobrunje (v nadaljevanju “ponudnik”), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne trgovine tesner.si ter uporabnikov, ki preko spletne trgovine tesner.si opravijo nakup (v nadaljevanju: “kupec”).

 

Ponudnik:
Tera park d.o.o.

Šentpavel 21

1261 ljubljana - Dobrunje
Davčna št.: 50399411
Spletna trgovina tesner.si omogoča nakup visoko kakovostnih izdelkov različnih proizvajalcev (v nadaljevanju “blago”) na enostaven, hiter način po vsej Sloveniji.

Dostopnost informacij v spletni trgovini tesner.si

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu vselej dostopne naslednje informacije:

 • identiteta ponudnika (ime in sedež podjetja),

 • kontaktni podatki, ki uporabniku oziroma kupcu omogočajo komunikacijo s ponudnikom,

 • bistvene značilnosti blaga,

 • pogoji, stroški in možni načini dostave blaga,

 • jasno in nedvoumno določene cene in razviden prikaz, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,

 • možni načini plačila,

 • časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe,

 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Oddano naročilo v spletni trgovini

Ko prejmemo naročilo s strani kupca, preko elektronske pošte potrdimo prejem naročila. To ni potrdilo, da je blago na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema blaga, ampak le obvestilo kupcu, da je ponudnik prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga in priprave ponudbe.

Po preveritvi dobavljivosti ponudnik pošlje kupcu ponudbo naročenih artiklov na elektronski naslov skupaj s podatki o roku in izvedbi dobave, načinu plačila ter morebitnimi ostalimi potrebnimi informacijami.

Cena

Vse cene na spletni strani so v evrih in vsebujejo DDV, razen če je na spletni strani izrecno napisano drugače. Znižana cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni izdelek za določen ali nedoločen čas.

Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine. Zaradi morebitnega zvišanja cen na trgu, se lahko cene v spletni trgovini razlikujejo od cen v predračunu. Za nas so obvezujoče cene, navedene v predračunu, ki ga pošljemo na naročnikov e-naslov, po prejetem naročilu. 

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine tesner.si spreminja in ažurira hitro in pogosto. Kljub izjemnemu trudu pri zagotavljanju najbolj ažurnih in točnih podatkov ponudnika v spletni trgovini, se lahko zgodi, da je podatek o ceni ali dobavljivosti napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena oz. status dobavljivosti spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Varstvo potrošnikov

Terra park d.o.o. prodaja blago preko spletne strani tesner.si izključno potrošnikom.

Ponudnik ima pravico zavrniti spletno naročilo oziroma odstopiti od nakupa.

Način plačila, dostava in stroški dostave

Plačilo artiklov naročenih v spletni trgovini tesner.si je mogoče po predračunu.

 

Vse izdelke kupcu dostavlja dostavna služba (v nadaljevanju: «dostavljalec») na kupčev naslov v Sloveniji, ki je naveden v naročilu, ali podjetje Tera park d.o.o., v lastni režiji. O dostavi je kupec obveščen. Med kupcem in ponudnikom pa je sklenjen dogovor o kraju in času dostave.

Cena dostave je odvisna od količine in teže naročenih artiklov. Pri nakupu v vrednosti nad 300 EUR , stroške dostave (embalažo, pakiranje, transport, poštnino) nosi ponudnik.

Rok dostave naročenega blaga je 2 – 7 delovnih dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku. Ob sobotah, nedeljah in praznikih blaga ne odpošiljamo/dostavljamo.


V primerih, ko ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave. Kupec se zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov.
Kupec je dolžan prevzeti blago od dostavljalca na naslovu , kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa dostavna služba. Ob prevzemu je dolžan preveriti količino in kvaliteto prejetega blaga.

Odstop od naročila

Kupec lahko po oddaji elektronskega naročila v 24 urah odstopi od naročila na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov trgovina.tesner@gmail.com

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Pravico do dostopa od pogodbe kupec uveljavlja tako, da v roku 15 dni od prejema blaga pisno sporoči ponudniku na naslov trgovina.tesner@gmail.com, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Kupec mora nato najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe vrniti blago originalno zapakirano, v nespremenjeni količini in nepoškodovano ter še neuporabljeno podjetju Tera park d.o.o., šentpavel 21, 1261 Ljubljana- Dobrunje. Stroške vračila blaga plača kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

Vračilo kupnine

Če odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini in še neuporabljeno, skladno z zakonom vrnemo vsa opravljena plačila. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila ter vrnitvi blaga. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina tesner.si lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne.

Hranjenje naročila

Oddano elektronsko naročilo oz. izdelan predračun je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na naš e-naslov trgovina.tesner@gmail.com ali pisno na sedež podjetja.

Reklamacija

V spletni trgovini tesner.si skrbimo za kakovostne proizvode. V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, ga bomo nadomestili z drugim ali vam na vašo željo vrnili denar. Nepoškodovanega, neuporabljenega in v originalni embalaži ga lahko vrnete v roku 15 dni od nakupa na naslov: Tera park d.o.o., Šentpavel 21, 1261 Ljubljana - Dobrunje in vrnili vam bomo kupnino. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža odstranjena oz. izdelek uporabljen.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije. To storite tako, da nas o tem obvestite preko elektronske pošte, na naslov trgovina.tesner@gmail.com ali pisno na naslov Tera park d.o.o., Šentpavel 21, 1261 Ljubljana - Dobrunje ter se dogovorimo za vračilo.

Politika zasebnosti in varovanje podatkov

Podjetje Tera park d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani www.tesner.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi, razen v primeru, ko je zahteva podana v pisni obliki s strani državnih ustanov.

Če želite v spletni trgovini tesner.si opraviti nakup, potrebujemo naslednje podatke za plačilo in dostavo:

 • ime

 • priimek

 • telefonsko številko

 • naslov


To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila, in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu.

Spletna trgovina tesner.si lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine tesner.si in opitimizacijo.

Odgovornost

Tera park d.o.o. ni odgovoren za posledice uporabe izdelkov, kupljenih preko spletne trgovine tesner.si, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh izdelkov. Vsa vsebina na spletnih straneh www.tesner.si je informativne narave in uporabna zgolj kot vir splošnih informacij ter ne more nadomestiti posveta s strokovnjakom posameznega področja.

Tera park d.o.o. ni odgovoren za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina tesner.si (npr. izpad delovanja medmrežja).

Tera park d.o.o. deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

Tera park d.o.o. se v vsakem trenutku po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ustrezni slikovni material, opise in navodila izdelkov. Kljub temu so fotografije izdelkov v spletni trgovini tesner.si simbolične, dostopni tekstovni materiali pa informativne narave. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku.

Na morebitne napake nas lahko uporabniki v kateremkoli trenutku opozorijo, za kar jim bomo v spletni trgovini tesner.si iskreno hvaležni.

Pritožbe in spori in uporaba prava

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov. Po vseh močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 041 590 175. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na e-poštni naslov trgovina.tesner@gmail.com Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. Ponudnik in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Tera park d.o.o. posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

Pomembno

 • Ko vračate izdelek v reklamacijo ponudniku, morate priložiti kopijo računa.

 • Naslov za vračilo blaga ponudniku je Tera park d.o.o., Šentpavel 21, 1261 Ljubljana - Dobrunje.

 • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (varna embalaža).

 • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je v naprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

Popusti, promocijske kode

Popusti se med seboj ne seštevajo! V kolikor so izdelki na spletni strani že v akciji oz. je na njih že določen kakršenkoli popust, dodatni popusti zanje ne veljajo.

bottom of page