top of page

OPRAVILA V JUNIJU

KAJ SMO POČELI V MESECU JUNIJU!

Okvirna predvidena opravila v mesecu juniju: 1. Povečevanje prostora za zalego in med. 2. Preverjanje prisotnosti matičnjakov. 3. Preverjamo oziroma opazujemo rojilno razpoloženje. 4. Kontroliramo stopnjo napadenosti z varojami. 5. Vzrejamo matice in rezervne družine. 6. Naredimo ometence. 7. Prevažamo na pašo. 8. Točimo med.

V mesecu juniju, smo čebeljim družinam povečali prostor, z dodajanjem naklad. Družine smo pregledali, pozornost smo namenili predvsem odstranjevanju matičnjakov in opazovanju rojilnega razpoloženja. Vsem panjem smo dodali dodatna žrela (izhode), zaradi potrebe po prezračevanju, ob višanju zunanje temperature in vlage v zraku. Pregledali smo tudi stanje zaloge hrane. Zaradi pomanjkanja paše, in s tem pomanjkanjem hrane, smo čebelam namestili krmilnike. S tem smo jim omogočili preživetje in razvoj družin, predvsem pa pripravo družin na kostanjevo pašo v mesecu juliju. Poleg tega smo izrezovali trotovino, na ta način se omeji razvoj varoje, in zavira nastanek rojilnega razpoloženja. Z izrezovanjem trotovine, pridobimo tudi neobremenjen vosek. Pozabili pa nismo niti na svežo vodo s soljo.


9 views0 comments

Recent Posts

See All

ŠTUDIJA - VPLIV ČEBELJEGA STRUPA NA OBRAZNE GUBICE!

Obrazne gube so posledica staranja kože, tako zaradi notranjih procesov v koži kot tudi zaradi zunajih vplivov. Oboji pa pripomorejo k zmanjšanju kolagena v koži. Glavni zunanji faktor, ki pospešuje s

bottom of page